"Upravili sme režim zmien a nastavili sme tiež opatrenia týkajúce sa
obmedzenia kontaktu medzi jednotlivými zmenami. Obmedzili sme počet
pracovníkov v závode, upravili sme režim vo všetkých spoločných
priestoroch, ako sú výrobná hala, jedáleň, šatne, ale aj miesta
vyhradené na fajčenie," uviedol pre TASR manažér závodu vo Veľkom Šariši Ján Čerkala.
Zamestnanci, ktorým to pracovná náplň dovoľuje, pracujú podľa jeho slov v režime home office.
"Snažíme sa tiež zjednodušiť niektoré procesy vo výrobe, pri maximálnej možnej miere jej základnej udržateľnosti.
V rámci výroby sme upravili pomer balení v prospech baleného piva, aby
sme dokázali plniť záväzky, ktoré máme voči našim partnerom v segmente
obchodov. Už pred niekoľkými týždňami sme prijali preventívne opatrenia
zamerané na hygienu – zvýšili sme frekvenciu čistenia pracovísk, šatní a
priestorov jedálne dezinfekčnými prostriedkami a inštalovali sme
dávkovače dezinfekčných gélov. V jedálňach sme výrazne limitovali počet
miest, aby sme umožnili zväčšiť vzdialenosť medzi našimi zamestnancami
na minimálne jeden a pol metra," priblížil Čerkala.
Ako ďalej povedal, rovnako ako ďalšie veľké spoločnosti intenzívne
pracujú na zabezpečení ochranných prostriedkov pre zamestnancov.
"Prioritou sú rúška a respirátory, ale chápeme, že situácia je
zložitá v celej krajine, preto sa snažíme našich zamestnancov motivovať k
ochrane dostupnými prostriedkami," dodal Čerkala.